Wijzigingen openbaar vervoer in Barendrecht in 2021

Normal ov chipkaart anoniem voorkant
Afbeelding: OV-chipkaart

Vanaf zondag 3 januari 2021 rijdt het openbaar vervoer in Barendrecht volgens een nieuwe dienstregeling. De dienstregeling gaat later in dan in voorgaande jaren. Dit heeft te maken met extra maatregelen die de openbaarvervoerbedrijven nemen door corona. Er worden géén lijnen opgeheven. Wel gaan een aantal lijnen vanwege het lage reizigersaantal in een aangepaste frequentie rijden. Daarnaast worden voor verschillende lijnen verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van 2020 om de dienstverlening voor de reizigers te verbeteren. 

Wijzigingen buurtbussen

 • De buurtbussen van de RET gaan vanaf maandag 4 januari weer rijden. In Albrandswaard en Barendrecht (lijn 602 en 603) rijden ze weer de volledige dienstregeling.
 • Buurtbus 717 van Qbuzz (Barendrecht - Zwijndrecht via Heerjansdam) rijdt waarschijnlijk pas later in januari. 
 • De BOB-bussen rijden voorlopig nog niet vanwege het sluiten van horeca en uitgaansgelegenheden

Algemene wijzigingen in Barendrecht (NIET vanwege corona)

 • Buslijn 283 rijdt in de ochtend- en avondspits op werkdagen samen met lijn 183 een kwartiersdienst tussen Zuidplein, Barendrecht en Kralingse Zoom. 
 • Lijn 283 rijdt niet langer via de Carnisserbaan en Muziekplein, maar gaat in de plaats daarvan rijden via Vrouwenpolder, station Barendrecht en het centrum (via Binnenlandse Baan).
 • Lijn 603 (buurtbus) gaat via IKEA rijden. Dit omdat lijn 283 niet meer via de Carnisserbaan en het Muziekplein rijdt. Ook gaat bus 603 een uur eerder starten (om 07:00 uur) en later eindigen (om 18:00).
 • Lijn 604 (buurtbus) vervalt vanwege de nieuwe route van lijn 283 via Vrouwenpolder en station Barendrecht.
 • De nummers van lijn 601 (de buurtbus) veranderen in lijn 608 (bus tussen Ridderkerk west en Barendrecht Centrum) en lijn 609 (bus tussen De Schans en Barendrecht Station).
 • Lijn 187 rijdt niet meer via de Handelsweg, maar gaat in de ochtendspits via de Tuindersweg en de Voorweg doorrijden naar Nieuw Reijerwaard (Peterselieweg) en in de avondspits in de omgekeerde richting.

Wijzigingen in frequentie tram- en buslijnen door corona

Er komen er géén lijnen te vervallen. Wel zijn er wijzigingen in de frequentie van een aantal lijnen omdat de vraag nu minder is dan vóór corona. Deze aanpassingen gelden voor heel 2021, tenzij een toename van het aantal reizigers vraagt om een terugkeer naar de oude frequenties. 

 • De frequentie van tram 25 gaat in de spits van 8,5x naar 8x per uur. 
 • Buslijn 82 gaat in de spits van 4x naar 2x per uur.
 • Buslijn 84 gaat op zaterdag overdag van 4x naar 3x per uur en in de spits van 6x naar 4x per uur.

Buslijn 187: de laatste rit in de ochtendspits en de eerste rit in avondspits vervalt.

Zie voor alle wijzigingen www.ret.nl en www.qbuzz.nl/dmg/reizen/2021.

Adverteren op BarendrechtActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BarendrechtActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Barendrecht
21:55

18° C

Lichtbewolkt

0.89 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief