Nieuwbouw politiebureau in Barendrecht uitgesteld naar 2030

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De bouw van een nieuw politiebureau aan de Dierensteinweg in Barendrecht is uitgesteld naar 2030. Dit is een gevolg van het recentelijk vastgestelde landelijk huisvestingsbeleid voor de politie, waarbij prioriteit is gegeven aan projecten die zich al in de ontwerp- of realisatiefase bevinden.

Teleurstelling over uitstel

De gemeente Barendrecht heeft laten weten teleurgesteld te zijn over het uitstel. Burgemeester Ronald Schneider zei: “Dit besluit komt voor ons onverwacht en we zijn hierdoor zeer teleurgesteld. We begrijpen dat het nieuwbouwproject voor het politiebureau doorgaat, maar we vinden deze vertraging veel te lang duren.”

De gemeente Barendrecht en de politie eenheid Rotterdam zullen zich blijven inspannen om de bouw van het politiebureau eerder dan in 2030 te laten starten.

Landelijk huisvestingsbeleid

Het nieuwe landelijk huisvestingsbeleid van de politie is ontstaan uit een project dat in 2022 startte, gelijktijdig met het nieuwbouwplan van basisteam Oude Maas. Het beleid heeft als doel om te herzien of alle plannen voor politiebureaus in Nederland nog actueel, haalbaar of betaalbaar zijn.

Het basisteam Oude Maas is momenteel gehuisvest in Hoogvliet en Ridderkerk. Omdat deze locaties nog goed voldoen in vergelijking met andere locaties in Nederland, behoort nieuwbouw voor dit basisteam niet tot de hoogste prioriteit in het landelijke traject van de politie. Hierdoor is de realisatie van het nieuwe politiebureau in Barendrecht uitgesteld tot 2030.

Ondanks het uitstel, wil de politie al wel de grond aan de Dierensteinweg aankopen voor de nieuwbouw.