Vier jongens aangehouden na berovingen in Barendrecht

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Vier jongens zijn aangehouden na twee berovingen in Barendrecht op 13 maart. Het gaat om drie 15-jarigen uit Hoogvliet, Rotterdam en Rhoon en een 13-jarige uit Rotterdam. De slachtoffers waren twee meisjes, een 16-jarige en een 15-jarige, beide uit Barendrecht.

Eerste beroving

Het 16-jarige meisje stapte rond 13.30 uur uit de bus bij de bushalte op de Portlandse Baan en liep op het fietspad richting de Riederhagen. Drie jongens liepen haar tegemoet en één van hen griste haar telefoon uit haar handen. Ondanks haar pogingen om de jongens achterna te roepen, renden de daders weg met haar telefoon. Het meisje deed direct aangifte.

Tweede beroving

Tijdens het opnemen van de aangifte ontving de politie een melding over een tweede beroving. Dit keer was een 15-jarig meisje het slachtoffer. Ze wachtte bij een bushalte op de bus toen drie jongens op haar afliepen. Eén van hen nam haar telefoon af en rende weg. Het meisje probeerde twee van de drie jongens te volgen, maar kon hen niet bijhouden. Een van de jongens probeerde haar achtergelaten tas te stelen, maar dat mislukte.

Aanhouding verdachten

Dankzij de hulp van getuigen konden de agenten al snel vier jongens in de omgeving aanhouden. Beide meisjes waren hevig ontdaan na de incidenten.