Uitbreiding Inge de Bruijn Zwembad: Drie Mogelijke Scenario's

9 maanden geleden gepubliceerd

Het college van Barendrecht heeft drie mogelijke scenario’s onderzocht voor de uitbreiding van het Inge de Bruijn zwembad. Alle scenario’s hebben als doel om van het zwembad een recreatieve hotspot te maken waar zoveel mogelijk mensen gebruik van kunnen maken.

Scenario’s voor Uitbreiding

In alle drie de scenario’s worden een waterspeeltuin, spraypark en speeltoestellen gemaakt op het buitenterrein van het Inge de Bruijn zwembad. Ook wordt de horeca aangepast zodat bezoekers van binnen en buiten hiervan gebruik kunnen maken.

In het eerste scenario wordt op het terras aansluitend aan de zwemzaal een overkapping gemaakt die met mooi weer open kan. Ook komt er een minigolfbaan, maar er wordt geen buitenzwembad gebouwd.

Het tweede scenario voorziet wel in de aanleg van een buitenbad. Deze krijgt een overkapping die met mooi weer open kan. Een mogelijke toevoeging aan dit scenario is een extra glijbaan bij het binnenbad.

In het derde en laatste scenario wordt een zwembad op de ligweide geplaatst. Dit bad krijgt geen overkapping, waardoor het buitenbad jaarlijks voor ongeveer drie tot vier maanden voor de bezoekers geopend is. Binnen wordt een extra waterglijbaan gemaakt.

Besluitvorming

De beslissing over de uitbreiding van het Inge de Bruijn zwembad ligt nu bij de gemeenteraad. In november wordt de begroting voor 2024 besproken. Als de gemeenteraad besluit om de aanleg van een buitenzwembad op te nemen in de begroting, kan in 2024 worden gestart met de bouw.