Man aangehouden voor twee overvallen en poging diefstal

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

In één week tijd pleegde hij twee overvallen en een poging diefstal. Twee keer had hij het gemunt op de kiosk van station Blaak en ook was het raak bij een drogist in de Markthal. Maandagmiddag hielden agenten een 22-jarige man uit Rotterdam aan voor deze incidenten. Hij droeg zijn outfit van de tweede overval.

Zaterdagmiddag 19 juni overviel hij de kiosk op Blaak en ging er met geld vandoor. De tweede overval was op donderdagmiddag 24 juni op de Etos in de Markthal, ook hier wist hij geld mee te nemen. In beide gevallen bedreigde hij het personeel met een mes. Gelukkig raakte er niemand gewond.
De derde keer sloeg hij weer toe bij dezelfde kiosk. Hier sprong hij zelfs op de balie, maar de medewerker wist hem eraf te krijgen, waardoor hij er zonder buit vandoor ging.
De politie startten meteen een onderzoek naar de drie incidenten, sprak met getuigen en bekeek camerabeelden.

Ook de NS hielp mee in het onderzoek, wat vandaag leidde naar de aanhouding van de verdachte. Maandagmiddag rond 12.45 uur werd de Rotterdammer aangehouden op het Centraal Station. Hij droeg de kleding die hij ook aan had tijdens zijn tweede overval.

Dit artikel verscheen eerst op Rotterdam-Actueel.nl

Adverteren op BarendrechtActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BarendrechtActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Barendrecht
22:06

18° C

Lichtbewolkt

0.89 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief